Szolgáltatások

Tanácsadás

Ha nincs átalakítási elképzelésed, vagy van, de elvesztél a kínálatban, és kellene valaki, aki konkrét szakmai tanácsokkal tudja segíteni a vágyaid megvalósulását, akkor én lehetek az, aki konzultál Veled. Alkalmanként több órát is dedikálunk annak, hogy alaposan kielemezzük a lehetőségeket.

Lakberendezési tervezés

Rendszerint egy „Tanácsadást” követően kezdem meg az egy-két helyiségre vagy akár az egész épületre vonatkozó komplex munkát. Legyen szó otthonok vagy irodák kialakításáról, mindig egy pontos 3D modell elkészítésével indul a tervezés. Van, hogy egy komplett átalakításról szól a feladat falmozgatással és funkciók módosításával, de vannak olyanok is, hogy még csak az építész tervezőasztalán létezik az épület. A tervezési munka során sok egyeztetéssel alakulnak ki a bontási/építési, a világítási és vizes, a berendezési, burkolási/álmennyezeti, bútor tervek melyekhez elkészülnek azok a beszerzési listák (konszignációk), amelyek alapján ajánlatot lehet kérni a forgalmazóktól. A burkolatok, világítótestek, bútorok, dekorációk kiválasztásánál elkísérlek benneteket az üzletekbe is, hogy olyan termékeket válasszunk ki közösen melyek együtt tökéletes harmóniát fognak alkotni a végén.

Kivitelezés menedzsment

Az átgondolt tervek és pontos beszerzési listák ellenére is a költség, a határidő és a minőség területén is könnyen félre mehet a megvalósítás. Az általam felügyelt építkezések megtanítottak, hogy jó projektet csak felkészült és tisztességes szakemberekkel, folyamatos helyszíni kontrollal és napi szintű kommunikációval lehet megoldani. Előre tisztázni kell a döntési és felelőségi köröket az építtetőkkel és a kivitelezőkkel egyaránt. Mindemellett biztosítani kell az örömteli alkotó légkört.

Ilyen megbízásokat úgy tudok elvállalni, ha részt vettem a tervezési munkában és a kivitelezői oldalon általam ismert, vagy a megbízó által referált szakemberek állnak rendelkezésre.

Home Staging

Ha valaki ki szeretné adni, vagy értékesíteni akarja a lakását, azt vonzóvá piacképessé kell tenni. A lakás piaci értékének jelentős javítása érhető el arányaiban bőven megtérülő befektetés által. Az USA-ból kiinduló home staging szolgáltatáscsomag lehet egy egyszerű tanácsadás vagy egy összetettebb tervezés, de akár kivitelezés is. Az eladásra felkészítés fortélyait több tanfolyamon tanultam, de saját átalakítási projektjeimen is komoly gyakorlatra tettem szert.